Hakkımızda
Olca Gıda ve Ambalaj San. ve Tic. Ltd. Şti.
Bizim hikayemiz 1994 yılında Karadeniz’in incisi Yeşil Niksar Ovası’nın tarım potansiyelini işlemek üzere 12.000 metrekare kapalı, 110.000 metrekare deneme üretim arazisi üzerine kurulmuş olan salça, konserve fabrikasında başladı.
Niksar Ovası’nda özenle yetiştirilen domateslerden yıllık 6.000 ton domates salçası ayrıca, biber salçası ve butik ürün olarak kuşburnu marmelat üretimi ile yolumuza devam ettik. İlerleyen dönemde salçalık domates-biber ekiminin çok yoğun olduğu, salça markalarının tamamına yakınının üretim tesisi olan Karacabey Ovası’nda bulunan bir salça fabrikasını da bünyemize katarak, hem üretim kapasitesi hem de tanınırlık adına büyük bir sıçrayış yaptık. Bir sezonda ortalama 80.000-100.000 ton hammadde işleyen fabrikamız her yeni sezonda kapasitesini artırmaya devam etmektedir. Uzmanlığı yüksek brixli salça üretmek olan firmamız bu ürünü Türkiye ve dünya piyasasına tanıtmak için üzerine düşeni yapmaya devam etmekle birlikte, dünya standardı olarak bilinen 28 brix ürününü de aynı sterillik ve kalitede üretmektedir. Yurt içi ve yurt dışı piyasada kaliteli ve lezzetli ürünleriyle de kendisini kabul ettirmiş olan Olca sektörde de yeniliklerin öncüsü olmaya devam etmektedir.
Sürekli yaptığımız Ar-ge çalışmaları ile de sektör yeniliklerine liderlik etmekte kararlıyız. Yalnızca üretim kapasitesi olarak değil üretim biçimi olarak da örnek olmayı hedefleyen firmamız atık su arıtma tesisi ve 1000 kw elektrik üretimi yapan güneş enerji panelleri ile doğal enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılmasına ve çevreci bir anlayışla üretim yapmanın öneminin farkındadır.
Misyonumuz
Salçayı steril ve sağlıklı bir ortamda üretip bu lezzetin en uygun fiyat ve en kolay şekilde müşterilerimizin sofralarında yer almasını sağlamaktır.
Vizyonumuz
Sahip olduğumuz kültürü koruyup güçlü bir şekilde kurumsallaşarak kalite ve hijyeni önceleyen bir anlayışla çevreye duyarlı ve sürekli yenilenerek dünyada salça üretimi yapan firmalar arasında en önde gelenlerden biri olmaktır.